Thursday, 1 May 2014

Rejab

Alhamdulillah..
Syukur ya ALLAH dapat bertemu Rejab kembali...
ayang dah pasang niat utk pose sebanyak yang mungkin dlm bulan rejab.. syaban... taun nie..
semoga ALLAH mempermudahkan segala urusan..
amin...

Tuesday, 1 October 2013

DiNNer

utk org perempuan yang berkerja..
mesti setiap hari terpikir2 kat opis tue..
ptg nie nak masak apa...??
BETUL x?
soalan yang selalu ayang dengar..

soalan : balik nie masak ker?
ayang : Masak kak.. kalu x masak my 3 HERO kat umah tue nak makan apa...
soalan : nape x beli jer? x penat ker?
ayang : nak buat mcm mana kak.. tekak nie x berapa nak ngam ngan masakan kedai.. sekali sekala still boleh lah...kalau nak ikut penat.. memey x berasaplan dapur..

cehhh.. ayat memang mantap lah...
baru bleh jd #iburumahtangga #isterisolehah #IBUMITHALI..
lagi pun kepuasan kalau kita masak nie ialah HASIL nya...
tengok anak2 n en SUAMI makan...dah cukup puas hati..
x perlu lah nak orglain puji..
cukuplah setakat...

SEDAPNYA MAMA MASAK... ADAM SUKA... TERIMA KASIH MAMA..(ayat yang selalu ADAM IKHWAN guna)

smlm en SUAMI keje shift mlm..
dia ddah siap2 potong kobis + karet..
ayam dah siap rendam...
tinggal ayang balik masak jer..
itu yang senang skit koje kat dapur..:)

hasil nya :...

.. AYAM MASAK MERAH ..

.. HATI + PEDAL MASAK KICAP ..

.. KOBIS + KARET GORENG ...

Tuesday, 27 August 2013

31 OGOS 1957

tak lama lagi kita akan menyambut hari merdeka yang ke 56 tahun...

apa plan cuti nanti..?
ayang ader kenduri kawin sepupu sebelah en suami...
muda lagi adik sepupu tue.. baru 20 tahun...
belajar pun x abis lagi...
bakal husband dia same age jugak...
belajar di UNI yang sama kat MESIR nun..
dah sampai JODOH nyer....
kenduri tue di Taman Tun Dr Ismail..
dah ckp kat en suami..
abis kenduri bleh lah g IKEA...
ahaksssss...
ngidam nak makan kuih karipap..
kelassss kooooo...



Wednesday, 10 July 2013

Monday, 4 February 2013

Sepetang Dikampung

saper x suka balik kg??
sila angkat tangan....
APAKAH????......(pinjam ayat budah opis)

ayang memang x ader rumah kampong..
mak & ayah duk kawasan perumahan..
ibu & ayah mertua pun sama...
just bernasib baik jer ayahku ader beli Tanah besebelahan dgn taman kita org tue...
lebih kurang mcm Tanah Dusun..
ada pokok manggis.. rambutan.. durian.. kundang.. manga...DLL
Alhamdulilahhh...
suasa kampong sungguh damai nan indah...
jauh dari kesesakkan...
tenang jer...

en Suami cakap elok jugak ayah beli Tanah tue..
boleh lah anak2 & cucu2 ehh melepak kalu balik KG...
kalau x bebudak pun x kenal mana satu pokok manggis maner satu pokok durian..
yang tau G kedai beli jer...
mcm maner ghoman pokok ehh tak tahu...
apercer...

atleast ader jugak aktiviti bila balik kg..
x ader lah terbongkang jer depan TV..
makan..tido..makan..tido...